Algemene toeristische informatie over de Kvarnerbaai in Kroatie

Kroatie.org - Kvarner baai

Logo Made in Flanders

SILO

Zicht vanuit Silo op het vasteland (c) croatia-villa.com
Zicht vanuit Silo op het vasteland (c) www.croatia-villa.com

Vissersdorp
Silo is oorspronkelijk een klein vissersdorpje. Nu is het uitgegroeid tot een "vakantieoord" maar dan wel geen echt groot. De maximumcapaciteit bedraagd 1200 bezoekers, en dit bijna uitsluitend in appartementen en kamers, en enkele pensions. Er is ook een camping in Silo. Hier dus geen massatoerisme in megahotels.

Silo ligt aan de noordoostkant van het eiland Krk, tegenover Crikvenica, in de Stipanj-baai. Krk is te bereiken via een brug, je hoeft dus geen overzetboot te nemen.

Zand en wind
Silo is een ideale plaats voor families. Zandstranden en kristalhelder water voor de kinderen en een lichte bries geeft de windsurfers en zeilers hun gading. Er is hier een postkantoor, een kruidenierswinkel en verschillende kleinere restaurantjes. Vergeet zeker de Zlahtina, een rode wijn, niet te proeven. Deze donkere rode wijn is een van de betere wijnen en wordt geproduceerd in Vrbnik een 10-tal km verderop.

Silo behoort tot het 'kanton' van Dobrinj, een middeleeuws stadje enkele kilometers landinwaards. Dobrinj is zeker een bezoek waard, evenals Vrbnik gebouwd op een 48 meter hoge klif. Ook niet ver vandaan is er de Klimno-baai (8 km van Silo), daar vind je stranden met geneeskrachtige modder.

Grot
In de buurt van het dorpje Rudine vind je de grot 'Biserujka'. Deze grot waar er een constante temperatuur van 10 tot 13 graden heerst werd vroeger gebruikt om er een smokkelaars-schat in te bewaren... aldus een oude legende...
Nu kan je de grot van 110 meter lengte bezoeken over gemakkelijk toegankelijke paden en trappen.

Openinguren van de grot : April, Mei, Oktober 10 tot 15 uur; Juni en September 10 tot 17 uur; Juli en Augustus 10 tot 19 uur
Prijs : 15 Kuna voor volwassenen, Kinderen (7-12 jaar) 8 Kuna, Kinderen onder de 7 jaar gratis
Tel.: +385(0)51/326 203 of +385 (0)98 326 203


Duiken, vissen en sport
Behalve zwemmen en zonnebaden biedt deze streek ook alle gelegenheden voor vissers en duikers, dankzij zijn zeer aantrekkelijke onderwaterwereld en het heldere water. Er is ook de mogelijkheid tot het exploreren van enkele gezonken schepen in de nabije omgeving.
Voor de sportievelingen zijn er enkele tennisvelden en kan je bowlingen op terreinen nabij de zee.


Nuttige adressen :

Toerist Info Dobrinj in Silo :
Stara cesta bb
51515 äILO
Tel. 051/852-107
Fax: 051/604-177
e-mail: tzo-dobrinj@ri.t-com.hr
www.tzo-dobrinj.hr

Autocamp Tiha Silo
Telefon: +385 (051) 85 21 20


vandaag 23-6-24, laatst aangepast op 14-11-09.