Algemene toeristische informatie over de Kvarnerbaai in Kroatie

Kroatie.org - Kvarner baai

Logo Made in Flanders

Punat

kleine baai keitjesstrand en blauw helderwater
Een kleine baai met strand en helder water nabij Punat. (c) TZ-Punat
Punat ligt in het zuiden van het eiland Krk, ongeveer tegenover het stadje Krk. De baai van Punat kan je best omschrijven als een baai in een baai. Vandaar de ideale ligging van Punat. Midden in die baai ligt er een klein eilandje, Kosljun, waar er zich een Fransiscanerklooster bevindt.

Kindvriendelijke stranden
Punat heeft heel mooie stranden met kleine keitjes. Deze stranden liggen op wandelafstand van het centrum, of op plaatsen waar je enkel per boot bij kan. Deze laatste zijn natuurlijk ook ideale plaatsen om een rustige dag door te brengen.
Het water is er ook kristalhelder en het strand nabij de stad is zeer kindvriendelijk : ondiep water en een afgesloten gebied enkel voor zwemmers.

Alle accomodatie
Ook de grote of kleine schipper kan hier terecht met zijn boot in de plaatselijke Jachtclub. Verder zijn er ook nog tennisterreinen, een duikschool, fitness center, een vissersclub, waterskiclub, en mogelijkheden voor het huren van booten, fietsen en scooters.

Vanuit Punat kan je ook uitstappen maken - per boot- naar verschillende plekken op rond of nabij het eiland. Tijdens deze uitstappen kan je vissen, eten, drinken, je zelfgevangen vis klaarmaken op de barbecque, zwemmen en zonnen, of gewoon luilekker niets doen.

Fransiscanerklooster
Even het strand beu ? Geen probleem. Het Fransiscanerklooster dat op een klein eilandje ligt temidden van de baai kan bezocht worden, alsook hun bibliotheek met meer dan 20000 boeken waaronder enkele zeldzame exemplaren. Er is ook het etnografisch museum en vele kerken die echt wel de moeite waard zijn om te bezoeken.

Maar je moet natuurlijk af en toe iets eten. Daarvoor kan je terecht in meer dan 30 restaurants, tavernes, grills, pizzeria's en caffe-buffets.

Naturisme
Slapen doe je natuurlijk op hotel, in een kamer bij de lokale bewoners of in een pension of op de camping. Punat telt twee grote hotels en een driesterrenhotel. Een tiental pensions, vele kamers of appartementen bij partikulieren en drie campings waarvan er één voorbehouden is voor naturisten. Deze campings liggen temidden van de bossen en vlakbij het strand. Rust, helder water en schaduw van de pijnbomen, wat wil je meer.

De webstek van de toeristische dienst van Punat. (Engels, Duits, Italiaans en Kroatisch)


vandaag 23-6-24, laatst aangepast op 14-11-09.